Despre rugaciune

Abonare Newsletter

Ti-a placut acest articol? Daca da, alatura-te abonatilor care primesc saptamanal informatii si experiente de viata care te vor ajuta si pe tine.

Aboneaza-te la Newsletter

Downloadeaza acum ghidul

Manifestarea dorintelor  

GRATUIT

Invitatia a fost facuta, acum alegerea iti apartine! Oricand esti bine venit!

ALEGE O CLASA SAU O SEDINTA INDIVIDUALA

“Nimic nu mi se pare mai atragator decat dialogul secret al sufletului cu el insusi si cu Dumnezeu.” Sf. Grigorie de Nazianz

Am fost intrebata destul de des ce cred despre rugaciune. Raspunsul meu a fost unul simplu: rugaciunea face minuni, daca stii sa te rogi.

Pentru mine, rugaciunea este mijlocitoarea miracolului pentru ca ea face legatura intre Creator si cel creat. Este o cerere constienta ca gandurile noastre sa fie transformate de catre o putere mult mai mare decat a noastra.

A te ruga este o arta, este ceva sacru, care nu se face in graba sau din obligatie.

Da, ai nevoie sa stii sa te rogi, sa stii cum si ce sa ceri, pentru ca altfel rugaciunea nu reprezinta decat o insiruire de cuvinte, fara esenta si repetate mecanic.

Sa te rogi inseamna sa-ti inalti spiritul si inima catre Creator.

Rugaciunea reprezinta un dialog al sufletului cu Dumnezeu, o constientizare a esentei Divine din care ai fost crea

“Credinta este substanta lucrurilor sperate, este esenta nevazuta a lucrurilor.”  Florence Scovel 

Credinta in rugaciune inseamna sa recunoastem ca toata fiinta noastra a fost creata de Dumnezeu. Noi suntem opera Lui si trebuie sa ne indeplinim misiunea pe care El ne-a incredintat-o in aceasta viata. Fiecare dintre noi am fost creati cu un scop bine stabilit, iar Creatorul ne ajuta cu tot ce avem nevoie pentru a-l realiza.

“Rugaciunea ta ramane neauzita cand o acopera strigatul celui napastuit de tine.” Sf Ioan Gura de Aur

Fiecare rugaciune este ascultata. Stiu ca sunt multi cei care sustin contrariul, cu exemple cat se poate de credibile din viata lor. S-au facut si studii, in urma carora s-a ajuns la concluzia ca doar cca. 25% dintre cei care se roaga primesc si raspuns.

Cum este posibil?

Rugaciunea cere o profunda atentie interioara. Cuvintele au forta creatoare, gandurile si sentimentele din spatele cuvintelor sunt energie. Am scris pe larg despre cum functioneaza acest proces in articolul “Despre dialogul interior”.

Daca nu primesti un raspuns la rugaciunea ta este pentru ca frecventa pe care emiti nu corespunde celei adecvate receptionarii mesajului dorit. Mai exact, desi folosesti cuvintele potrivite cererii tale, gandul din spatele cuvantului este necorespunzator, de cele mai multe ori exact opusul dorintei tale. Este glasul temerii tale, cea mai mare in legatura cu dorinta in cauza, avand o vibratie foarte joasa (precum frica, lipsa, neputinta, vinovatie, etc.).

Constientizare: cel mai important este gandul sau sentimentul din spatele cuvantului ales in rugaciune, pentru ca tu vei primi de fiecare data un raspuns la ceea ce simti si nu la ceea ce ceri. Ca atare, daca simti lipsa, primesti si mai multa lipsa, daca simti neputinta, atragi si mai multe evenimente in viata ta care sa te faca sa te simti neputincios, s.a.m.d.

Intotdeauna ceea ce gandesti se afla pe aceeasi frecventa cu ceea ce primesti. Asa ca, atunci cand ceri sanatate, ai grija ca gandul din spatele cuvantului sa nu fie “nu vreau sa fiu bolnav” sau, daca ceri bani, gandul sa nu fie “sunt sarac” sau “nu vreau sa fiu sarac”.

Cere mereu ceea ce ti se cuvine de drept Divin. Te va ajuta sa adresezi aceasta rugaciune din inima, cu bucurie si fara teama sau vinovatie.

“Rugaciunea este o stare de permanenta recunostinta.” Sf Ioan Gura de Aur

Foloseste ori de cate ori simti nevoia acesta rugaciune:

Iti multumesc tie Doamne pentru ca imi implinesti toate nevoile mele fizice”. Doreen Vitue

Si asta pentru ca avem nevoie:

                Sa multumim in toate pentru toate.” Sf Ioan Gura de Aur

Avem nevoie sa constientizam existenta unei forte supreme in acest univers, care ne-a creat, stie deja ce nevoi sau ce limitari avem si nu inceteaza sa ne trimita tot ce ne este de trebuinta.

In incheiere iti recomand doua rugaciuni foarte dragi mie. Le citesc in fiecare zi pentru ca ma ajuta sa trec de la gandirea bazata pe ego la cea spirituala. Imi dau o stare de pace interioara, de iubire, de siguranta si bucurie.

Prima este “Tatal nostru”, una dintre cele mai puternice rugaciuni cunoscute pana acum. Cea de a doua este rugaciunea Sfantului Fracisc din Assisi.

Dumnezeu

Tatal nostru:

Tatal nostru care esti in Ceruri
Sfinteasca-se numele Tau
Vie imparatia Ta

Faca-se voia Ta
Precum in cer asa si pre Pamant
Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua greselile noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri
Si nu ne duce pre noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau
Ca a Ta este imparatia si puterea si slava.
In numele Tatalui, Al Fiului si Al Sfantului Duh.

Acum si pururea si in vecii vecilor,
Amin.

Rugaciunea Sfantului Fracisc din Assisi:

Doamne, fa din mine instrumentul pacii Tale

Oriunde exista ura, ingaduie-mi sa seman iubire

Oriunde exista rani sufletesti, inaduie-mi sa seman iertare

Oriunde exista indoieli, ingaduie-mi sa seman credinta

Oriunde exista disperare, ingaduie-mi sa seman speranta

Oriunde exista intuneric, ingaduie-mi sa seman lumina

O, Stapane Divin, ingaduie-mi sa nu caut in primul rand propria mea alinare

Ci sa ii alin pe ceilalti

Ingaduie-mi sa nu caut in primul rand intelegerea mea de catre ceilalti

Ci ca eu sa ii inteleg pe ei.

Ingaduie-mi sa nu caut in primul rand sa fiu iubit

Ci sa iubesc

Caci noi ne nastem intru Viata Eterna

Atunci cand daruim, nu cand primim

Atunci cand iertam, nu cand suntem iertati

Atunci cand murim (atunci cand egoul nostru moare).

Si nu uita ca tu esti perfect asa cum esti. Exista un loc in lume pe care numai tu il poti ocupa si nu altcineva, ceva ce numai tu ai de facut si niciun altul nu o poate face, ceva ce este doar al tau si nimeni nu ti-l poate lua. Acesta este destinul tau. Mintea divina a creat acest destin doar pentru tine si asteapta ca tu sa-l recunosti, sa-l accepti si sa-l primesti

Multumesc, Lavinia.

Te incurajez sa practici rugaciunea din inima si cu bucurie. Astept sa-mi scrii parerea ta despre modul cum te-a ajutat in viata rugaciunea. Distribuie articolul si prietenilor tai. Cine stie, poate citindu-l inteleg de ce, la un moment dat, nu li s-a raspuns la rugaciune…