Iubirea neconditionata

Abonare Newsletter

Ti-a placut acest articol? Daca da, alatura-te abonatilor care primesc saptamanal informatii si experiente de viata care te vor ajuta si pe tine.

Aboneaza-te la Newsletter

Downloadeaza acum ghidul

Manifestarea dorintelor  

GRATUIT

Invitatia a fost facuta, acum alegerea iti apartine! Oricand esti bine venit!

ALEGE O CLASA SAU O SEDINTA INDIVIDUALA

iubirea neconditionataCea mai mare necesitate a omului este aceea de a iubi si de a fi iubit. Iubirea  neconditionata aduce cu ea cel mai mare dar: vindecarea. Ea se afla dincolo de usa pe care o deschide iertarea.

In ziua de azi nu mai stim ce inseamna iubirea neconditionata. Iubim daca… primim iubire, suntem acceptati, apreciati, iertati, ajutati, etc. Ne iubim pe noi insine daca… avem ce ne dorim, aratam asa cum ne dorim, avem rezultatele pe care le asteptam, etc.

Iubirea este cea mai mare provocare. 

Aici se impotmolesc cei mai multi dintre noi. Fie ca este vorba de iubirea de sine sau iubirea de copii, de partener, de familie, de prieteni si de oameni in general. Nu-i de mirare ca suferim si dezvoltam diverse boli ale caror consecinte ne afunda tot mai mult in ganduri si sentimente negative, facandu-ne incapabili de iubire si, in acelasi timp, sa opunem si mai multa rezistenta acestui sentiment profund si inaltator numit IUBIRE.

Pentru a sti daca suntem capabili de iubire neconditionata trebuie sa ne uitam in interiorul nostru. Acolo avem toate raspunsurile. Nu avem nevoie decat de liniste si sa ne dorim acest lucru.

Iubirea nu are atasamente, asteptari, frici. Nu judeca, nu cere nimic la schimb. Ea pur si simplu exista.

In ziua de azi oamenii iubesc din frica. Insa acolo unde e frica, nu poate exista iubire, pentru ca iubirea dizolva frica. Iubirea din frica nu e iubire: e nevoia de afectiune, e atasamentul fata de o persoana. Ne este frica de singuratate pentru ca ne este frica sa ramanem singuri cu gandurile noastre. Din frica, ne mintim ca iubim si acceptam relatii toxice. Uneori ne iubim copiii tot din frica: ne este frica sa nu pierdem iubirea lor sincera si neconditionata. De la ei avem cele mai mari asteptari, ii conditionam, ii modelam asa cum noi nu am reusit sa fim. De cele mai multe ori le incalcam liberul arbitru din dorinta de a-i controla “din iubire”. Apoi, cand cresc, traim deceptii pentru ca nu am primit rasplata asteptata, fara sa ne dam seama ca primim exact ce-am dat demult: iubirea conditionata.

Iubirea adevarata nu pune conditii, nu cere nimic la schimb si ofera liberate deplina celuilalt. Iubirea adevarata inseamna bucurie. Ne face sa ne trezim dimineata cu sentimentul ca avem un rost in lume. Iubirea adevarata ne umple cu emotii pozitive si idei creative, ne da farmec, ne da puterea de a reusi chiar si in situatii nefavorabile. Iubirea adevarata ne face sa speram, sa ne ajutam semenii si sa vedem partea frumoasa a lucrurilor din jur. Insa, pentru a fi capabili de toate acestea, trebuie sa ne iubim pe noi insine in primul rand… si asta e cel mai greu.
In incapacitatea noastra de a ne iubi neconditionat isi au originea toate problemele cu care ne confruntam. Fie ca vorbim de o relatie, de lipsa sau de boala. Credem ca ne iubim, credem ca ne acceptam asa cum suntem, credem ca meritam sa fim iubiti, insa cei mai multi dintre noi doar credem. Aceasta problema isi are rezolvarea in acceptare: sa te accepti asa cum esti, in tot ce faci, sa incetezi sa te mai invinovatesti si sa-ti accepti cu bucurie propriile frici si defecte, sa iesi din conditionarile trecutului, sa fii convins ca Universul te va sustine in drumul tau, ca ai locul si scopul tau aici, in aceasta lume, si ca, gandind asa, oportunitatile nu vor intarzia sa apara. Sa te iubesti pe tine insuti asa cum ti-ai dorit sa fii iubit.

Cei care experimenteaza trist si cu suferinta iubirea sunt cei care nu au invatat sa se iubesca neconditionat pe ei insisi. Aceste persoane cauta partenerul ideal, pun conditii, judeca. Tot asa procedeza si fata de ei. Si atunci cand te comporti astfel, foarte probabil atragi un partener pe masura, adica pe cineva care vrea acelasi lucru de la partener. Dupa un timp, presiunea asteptarilor fiind prea mare, si dezamagirea este pe masura. Relatia se rupe si fiecare simte nevoia sa umple golul repede, intrand intr-o alta relatie cu ranile nevindecate. Rezultatul: o noua dezamagire, care adanceste si mai mult rana. Frica pune stapanire, si de data asta, vrea sa tina relatia sub cheie si legata cu lanturi. Iubirea moare si se instaleaza astfel obisnuinta. Cand iti doresti din iubire un partener, iubindu-te pe tine si fiind convins ca meriti iubire adevarata, atunci cauti cu sufletul, dincolo de asteptari, conditionari, frici si judecati.

Iubirea adevarata te face sa traiesti impreuna cu partenerul tau intr-o stare de liberate si incredere.

Libertatea intr-o relatie bazata pe iubire, inseamna sa ramai tu insuti, sa evoluezi in ritmul tau, fara a avea nevoie de celalalt. Abia atunci putem spune ca suntem impreuna pentru ca ne iubim si nu pentru ca trebuie. Daca nu ai o relatie sau ai experimentat dureros iubirea, priveste in tine si vezi ce blocaje nu te fac receptiv la iubire, ce te impiedica sa oferi iubirea, ce relatie ai cu tine si cat de departe se intinde propria ta ura fata de sine. Stai putin cu tine, fa o pauza si vindeca-ti ranile. Abia atunci vei putea sa-i permiti iubirii adevarate sa curga libera in viata ta. Abia atunci, cand iubirea adevarata se va manifesta prin tine, vei putea gasi partenerul potrivit.

Dar iubirea de semeni, de aproape?

In acelai mod, nu ai cum sa-ti iubesti aproapele daca nu te iubesti pe tine.

PAUL FERRINI spunea foarte frumos: “sentimentele fata de aproapele tau oglindesc pur si simplu sentimentele fata de tine insuti. Asa stand lucrurile, interactiunile cu aproapele tau te ajuta sa vezi ceea ce trebuie sa ierti la tine insuti”.

E indicat sa ne binecuvantam aproapele, sa-l ajutam daca ne-o cere, sa-l iertam daca greseste, sa nu-l judecam si sa-l lasam sa plece daca vrea.

Obisnuiesc de ceva timp sa binecuvantez toti oamenii cu care intru in contact. Fie ca este vorba de autoritati, colegi de munca, vanzatorii de la magazine, prietenii, familia, s.a.m.d. Stiam efectul, insa nu incetez sa-mi simt inima plina de bucurie cand ii vad zambind. Urmand calea iubirii neconditionate, vom ajunge la mai multa incredere in noi si in semenii nostri, vom avea relatii mai profunde si de ce nu, o situatie materiala viitoare mai buna.

Pentru ca: “abundenta noastra interioara este in cele din urma sursa abundentei noastre exterioare”. MARIANNE WILLIAMSON                                                                          

Si nu uita, te rog… iubirea vindeca…

Daca ti-a placut articolul si il consideri de ajutor, distribuie-l te rog si prietenilor tai. Impreuna sa traim intr-o lume plina de IUBIRE! Pe Facebook sunt AICI.

Multumesc, Lavinia.

iubire