Recunostinta din inima

Abonare Newsletter

Ti-a placut acest articol? Daca da, alatura-te abonatilor care primesc saptamanal informatii si experiente de viata care te vor ajuta si pe tine.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Downloadeaza acum ghidul

  Manifestarea dorintelor  

  GRATUIT

   Invitatia a fost facuta, acum alegerea iti apartine! Oricand esti bine venit!

   ALEGE O CLASA SAU O SEDINTA INDIVIDUALA

   Recunostinta este cea mai frumoasa floare care creste in sufletul nostru. Este un sentiment sublim din Creatia Divinitatii. Eu, tu, noi, totul face parte din Creatie.

   In vremurile pe care le traim, marea majoritate a oamenilor isi amintesc de acest sentiment divin doar atunci cand  se intampla ceva miraculos in viata lor. Putini sunt cei care realizeaza cat de mare este puterea recunostintei, ce energii divine si nevazute atrage. Recunostinta exprimata sincer ne conecteaza cu propria prosperitate in toate aspectele vietii noastre.

   Oare te-ai gandit ca cineva, acolo langa tine, asteapta un semn cat de mic de apreciere din partea ta? De ce ti-e teama sa-ti exprimi recunostinta? Sa nu fii respins? Sa nu fii interpretat gresit? Sa nu fii apreciat?

   Nu-ti fie teama. Recunostinta din inima atinge si cel mai impietrit suflet si poate aduce lumina chiar si acolo unde intunericul a pus stapanire. Recunostinta emana atentie si afectiune si de aceea atrage dupa sine iubire, intelegere si prietenie.

   Oare exista clipe in viata noastra in care sa nu avem de ce sa fim recunoscatori rudelor, prietenilor, colegilor de serviciu, unor oameni necunoscuti, lui Dumnezeu? Cu siguranta ca nu. In fiecare moment din viata noastra avem de ce sa fim recunoscatori cuiva sau pur si simplu noua insine. Putem sa ne fim recunoscatori noua insine, sufletului nostru, simtind sentimentul de multumire si apreciere pentru propria persoana.

   Recunostinta nu este o obligatie. Este un transfer de energie de la suflet la suflet.

   Recunostinta

   De aceea, are valoare doar recunostinta oferita fara obligatii, fara a simti ca datorezi ceva unui om sau fara asteptarea ca cineva sa-ti fie recunoscator pentru un ajutor dat candva.

   Cel mai inaltator sentiment il traiesti atunci cand faci un gest de bunatate fara sa astepti ceva in schimb. In acest mod tu iti esti recunoscator tie, esti multumit de tine si astfel te conectezi cu energia Divinitatii.

   Si asta pentru ca, de fapt, noi practicam doua tipuri de recunostinta: cea pe care o simtim pentru ceea ce primim si cea pe care o simtim pentru ceea ce oferim.

   Cei mai multi oameni nu experimenteaza decat recunostinta pe care o simt cand primesc ceva. Cel de-al doilea tip de recunostinta este cel mai profund si inaltator, insa destul de rar intalnit, mai ales in ziua de astazi. Ce sentiment minunat traieste un om atunci cand simte ca a adus lumina in viata unui seaman de-al lui… Practicand recunostinta pentru ceea ce oferim, ne ajutam pe noi, de fapt. Astfel, putem vedea mai usor abundenta din acesta lume, conectandu-ne pe noi insine la recunostinta proprie fata de darurile si binecuvantarile pe care le primim.

   Recunostinta aduce in viata noastra iubire si lumina.

   Lipsa ei ne conecteaza la sentimente de manie si frica, care dau nastere la egoism.

   Alege sa nu cazi in capcana fenomenului de supravietuire si nu te lasa afectat de incercarile zilnice. Gaseste zilnic motive pentru care sa fii recunoscator. Reaminteste-ti zilnic sa fii recunoscator pentru ceva. Fie ca este vorba despe o realizare mare, ori despre un lucru minor. Si nu adera la grupul celor care se plang in fiecare zi, concentrandu-se doar asupra lucrurilor care nu functioneaza in viata lor. Acesti oameni uita de absolut orice dar cu care au fost binecuvantati. Cu siguranta au o lectie de invatat si, cu mult efort si consum de energie, incearca sa se sustraga. Insa, ce nu stiu ei, este ca nu pot fugi la infinit… Va veni o zi cand o voce le va spune: STOP!

   Fa-ti timp si practica recunostinta in fiecare zi, oricand si oriunde. Ideal ar fi sa scrii. Ai sa observi cum starea ta se va schimba, si din experienta iti spun ca la sfarsit te vei simti minunat. Gaseste oameni carora sa le multumesti si sa le fii recunoscator, chiar si celor cu care ai avut experiente mai putin placute. Gaseste situatii, realizari, esecuri pentru care sa fi recunoscator si sa multumesti. Da, esecuri, pentru ca din ele sigur ai avut ceva de invatat.

   O spun de fiecare data cand am ocazia, greselile si esecurile mele in viata, oamenii langa care am trait momente mai putin placute, au fost cei mai buni dascali pentru mine. Pentru ca fiecare in felul sau m-a apropiat mai mult de sufletul meu, de cine sunt eu cu adevarat. Si, da, m-au readus in calea destinului meu atunci cand eu ma abateam din drum.

   Lista mea este lunga si se schimba in fiecare zi. Insa, niciodata nu inchei recunostinta fara urmatoarele fraze:

   • Va multumesc si va sunt recunoscatoare voua, mama, tata, bunico, bunicule, strabunico, stabunicule, pentru ca ma ajutati sa ma descopar pe mine insumi.
   • Multumesc si sunt recunoscatoare lui Dumnezeu pentru toate binecuvantarile pe care mi le da.
   • Multumesc si sunt recunoscatoare situatiei in care ma aflu si care ma conduce zi de zi spre sinele meu adevarat.
   • Multumesc si sunt recunoscatoare pentru indeplinirea tuturor dorintelor mele in cel mai elevat si bun mod posibil pentru binele meu cel mai inalt.

   Te invit cu drag sa asculti meditatiile mele  de recunostinta si multumire pe canalul meu de You Tube:

   Lavinia Ulmenau AICI!

   Cu recunostinta, iti multumesc!

   P.S. Astept sa-mi scrii cum practici tu recunostinta, care sunt lucrurile din viata ta pentru care multumesti si esti recunoscator. O poti face dand reply la acest articol sau pe adresa de e-mail: lavie@calatoriasufletuluimeu.ro. si, daca ti-a placut articolul recomanda-l prietenilor tai. Pe Facebook ma gasesti aici…