Sedinta de terapie

Abonare Newsletter

Ti-a placut acest articol? Daca da, alatura-te abonatilor care primesc saptamanal informatii si experiente de viata care te vor ajuta si pe tine.

Aboneaza-te la Newsletter

Downloadeaza acum ghidul

Manifestarea dorintelor  

GRATUIT

Invitatia a fost facuta, acum alegerea iti apartine! Oricand esti bine venit!

ALEGE O CLASA SAU O SEDINTA INDIVIDUALA

Cum ma poate ajuta sedinta de terapie pe mine, in situatia mea?

Pentru ca am primit multe e-mailuri cu aceasta intrebare, am hotarat sa scriu un articol despre ce se intampla in sedintele de terapie.

In primul rand vreau sa-ti spun ca este bine pentru tine, daca simti ca ai nevoie de ajutor, sa alegi cu sufletul cand te hotarasti sa mergi in terapie si sa nu consideri sedinta de terapie ca pe o obligatie, ca pe un sacrificiu sau, in niciun caz, ca pe ceva la moda. Aceasta alegere, te rog sa o faci cu responsabilitate, constientizare, deschidere si incredere.

Si mai vreau sa adaug un lucru foarte important: oricat de bun ar fi un terapeut, oricat de multa cunoastere si experienta ar avea, ca sa beneficiezi de toate acestea, este nevoie ca tu sa rezonezi cu el, sa crezi ca ceea ce face te ajuta, sa constientizezi ca te ajuta chiar si atunci cand nu este de acord cu tine. Doar atunci terapia va functiona pentru tine. In schimb, daca tu nu iti doresti din suflet sa evoluezi, sa te vindeci fizic, emotional si spiritual, oricat de mult si-ar dori terapeutul acest lucru pentru tine, nu va functiona nicio tehnica.

Un terapeut, in timpul unei sedinte de terapie te ajuta sa identifici blocajele si convingerile care te saboteaza si te impiedica sa actionezi la adevaratul tau potential, insa responsabilitatea iti apartine. El te ajuta sa vezi dincolo de temerile, dezamagirile si esecurile din viata ta. Te ajuta sa mergi mai departe, te ghideaza, spunandu-ti ce si cum sa faci, insa niciodata nu iti preia responsabilitatile. Alegerea iti apartine, liberul arbitru fiind cel mai minunat cadou pe care l-ai primit cand ai venit in aceasta lume.

In primul rand, in munca mea de terapie, am observat cateva aspecte comune la foarte multe persoane:

  • Lipsa iubirii in copilarie (nu stiu sa primeasca iubirea)
  • Constiinta lipsei/saraciei (atitudine necorespunzatoare fata de bani)
  • Rani vechi ingropate si nevindecate (situatii de viata dureroase)
  • Lipsa capacitatii de a se iubi, ierta si accepta pe ei insisi,

toate aceste conducand la acumulari negative in campul energetic, manifestate sub diferite forme: oboseala cronica, boala, blocaj, lipsa directiei, orientare spre ”nu se poate”, etc.

Acestea sunt reperele de la care plec in multe sedinte de terapie. Desi multi oameni le neaga, ele exista la nivelul sufletului in cazul multora dintre ei. Cand aceste asa-zise probleme au fost rezolvate, se simt mult mai bine si mai evoluati in planul dezvoltarii lor personale.

Deci, dupa o discutie libera (in termini terapeutici, ea de fapt este o eliberare), tu povestesti despre ce simti, despre ce te nemultumeste la viata ta, despre ce consideri ca nu poti si te blocheaza. De comun acord, stabilim care sunt blocajele si ranile care te fac sa suferi. Exercitiile si meditatiile cu care vom lucra sunt propuse de mine, insa alegerea iti apartine de fiecare data. Eu iti respect alegerea si te ghidez sa faci numai ce consideri tu ca ti se potriveste.

Terapia pe care o practic se numeste ThetaHealing ™ sau vindecarea in unde Theta si poti citi despre ea AICI.

Exercitiul de “purificare, curatare si echilibrare a chakrelor” (centrilor energertici) este primul exercitiu pe care il fac. In campul energetic, acumulam energii care ne blocheaza, ne tin pe loc sau dam prea multa energie unei persoane, unei situatii de viata si astfel ajungem sa fim dezechilibrati energetic, manifestand stari de oboseala, anxietate, furie, comportament orientat la extreme, etc. In momentul in care se reface echilibrul energetic, energia vitala circula liber prin corpul tau si poti simti o stare de relaxare si armonie.

sedinte individuale

Exercitiul “iubire copilului din pantec” este un alt exercitiu minunat. Intr-o meditatie specifica in unde Theta, trimitem iubire neconditionata copilului din pantecul mamei (acel copil fiind tu) si astfel, tot ceea ce ai preluat de la mama in mod inconstient timp de noua luni, se sterge, urmand ca relatia ta cu parintii si familia sa se imbunatateasca radical. Recomand de fiecare data acest exercitiu pentru ca el se bazeaza pe faptul ca nu toate emotiile si sentimentele pe care le-ai preluat de la mama ta iti sunt benefice si te ajuta in viata de adult.

Un alt exercitiu foarte util este cel de “rescrierea trecutului”, prin intermediul caruia tu practic iti reamintesti si te vizualizezi retraind diferite etape ale vietii, avand posibilitatea de a transforma orice experienta negativa intr-una pozitiva. Acest exercitiu este de obicei insotit de eliberari de regrete si resentimente, fiind urmat de exercitii de iertare profunda.

Ca urmare a evenimentelor mai putin placute din viata ta este posibil sa nu mai fii conectat la energia sentimentelor pure: iubire neconditionata, bucurie, compasiune, acceptare, responsabilitate, implinire, etc. Poate o sa te surprinda, poate nu stiai, insa exista oameni care nu cunosc ce inseamna si cum se simte bucuria, iubirea sau cum sa-si traiasca viata cu aceste sentimente. Cu ThetaHealing se fac “descarcari de sentimente”, aducand aceste energii de vibratie inalta in campul tau energetic.

De asemenea, un exercitiu foarte important este cel de “schimbare a convingerilor”. Nu am intalnit persoana care sa nu aiba macar unul dintre urmatoarele programe de autosabotare: “nu ma iubesc”, “nu ma iert” si “nu ma accept”. Inlocuirea lor cu programele corecte te conecteaza cu sinele tau adevarat, cu esenta Divina din tine, permitandu-ti sa traiesti la adevaratul tau potential si sa-ti implinesti menirea.

In incheiere, am sa spun fraza mea preferata, pe care o repet celor care lucreaza cu mine, si anume:

“meriti, este posibil si iti este permis, pentru binele tau cel mai inalt, in cel mai elevat mod cu putinta pentru tine”.

Daca ai parcurs acest articol, ai aflat deja cum te poate ajuta sedinta de terapie in situatia ta!

Sunt multe alte exercitii practicate in sedintele individuale de terapie, avand in vedere unicitatea fiecarei persoane, dar nu am sa insist acum asupra lor. Iti recomand un minim de trei astfel de sedinte pentru a putea face o schimbare in viata ta.

Daca simti ca ai nevoie de ajutor si crezi ca aceste exercitii te pot ajuta, fa-ti o programare AICI.

Multumesc, Lavinia.

P.S. Te incurajez sa-mi scrii intrebarile tale legate de sedinta de terapie pe adresa de e-mail: lavie@calatoriasufletuluimeu.ro. Trimite, te rog,  acest articol si prietenilor tai, poate cineva cauta ajutor si nu are curaj sa puna intrebari.