Acceptarea sau eliberarea de vinovatie

Abonare Newsletter

Ti-a placut acest articol? Daca da, alatura-te abonatilor care primesc saptamanal informatii si experiente de viata care te vor ajuta si pe tine.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Downloadeaza acum ghidul

  Manifestarea dorintelor  

  GRATUIT

   Invitatia a fost facuta, acum alegerea iti apartine! Oricand esti bine venit!

   ALEGE O CLASA SAU O SEDINTA INDIVIDUALA

   Acceptarea este cheia care deschide poarta spre libertatea emotionala. Este energia care te elibereaza de vinovatie. A accepta inseamna sa traiesti fara sa intri in conflict cu tot ceea ce exista. A accepta insemna sa fii liber.

   • De cate ori in viata te-ai simtit sufocat/a de o situatie sau de oamenii din jurul tau?
   • De cate ori in viata ai simtit nemultumire, revolta, manie sau vinovatie?
   • Si, de cate ori in viata ai suferit din cauza circumstantelor exterioare, considerandu-te o victima?

   Cel mai probabil raspunsul tau este: “de multe ori”. Ca o consecinta a starilor simtite, apar intrebarile:

   • De ce? De ce eu? Cum sa mi se intample tocmai mie asa ceva?

   Vocea rationala, mintea critica, ego-ul pamantean a inceput sa tipe. A preluat puterea. Puterea ta personala a fost cedata ego-ului tau pamantean.

   Care sa fie oare solutia la toate aceste stari? Care sa fie raspunsurile la toate aceste intrebari? Cum sa potolesc aceasta minte critica, care tipa incontinuu?

   Solutia este una singura: ACCEPTAREA. Raspunsul este unul singur: totul este perfect asa cum este acum! Totul se intampla cu un scop pentru binele tau suprem. Accepta!

   Pentru o viata echilibrata, in armonie cu tot ceea ce te inconjoara si cu tine insuti, pentru eliberarea de stres, pentru reducerea acelei voci care tipa in mintea ta, solutia este acceptarea. Adica, detasarea de iluziile mintii constiente…

   Acceptarea sau eliberarea de vinovatie

   Acceptarea inseamna sa traiesti fara sa opui rezistenta vietii. Tu poti doar sa schimbi experienta ta interioara legata de oamenii si circumstantele din viata ta. Atat. Constientizarea aceasta te va elibera ca sa poti face ce ai de facut si sa traiesti asa cum vrei. Tu poti schimba doar ceea ce ai creat si tine de tine. Ce au creat altii nu ai cum sa schimbi pentru ca tu nu poti schimba oamenii. Liberul arbitru sau dreptul fiecaruia de a alege, cand si cum sa se schimbe, nu trebuie incalcat de nimeni, niciodata. Daca totusi faci acest lucru, universul intervine prin legea compensatiei divine si regleaza dezechilibrul creat.

   A nu accepta inseamna sa opui rezistenta. Si cum legile fizicii functioneaza intotdeauna la fel, iti reamintesc faptul ca oricarui lucru caruia ii opui rezistenta se va intoarce impotriva ta cu o forta dubla: situatiile si sentimentele pe care nu le accepti, cresc in intensitate; oamenii pe care nu-i accepti, vor aparea in viata din ce in ce mai des.

   Noi putem doar sa ne cream lumea noastra interioara. Daca nu ne place ce am creat, este necesar sa acceptam ca a fost opera noastra, iar mai apoi sa schimbam facand alte alegeri!

   Un adevar necesar a fi constientizat de catre noi toti este acela ca noi nu putem schimba nimic din ceea ce nu acceptam. Indiferent ca este vorba de aspecte care nu ne plac la noi insine, situatiile din viata noastra sau relatiile sentimentale si cu cei din jur.

   Nu pot sa-mi schimb situatia financiara, daca nu o accept pe cea in care sunt acum. Am creat-o cu mult timp in urma, iar acum, cand face parte din realitatea mea imediata, nu o mai vreau, nu o accept si sunt furios. Ca se schimbe ceva este necesar sa accept situatia prezenta. Sigur am ceva de invatat din acesta experienta, pe care nu intamplator mi-am atras-o in realitatea mea: poate ca ar fi bine sa fiu mai chibzuit, sa am mai mult discernamant in modul cum imi administrez banii, poate ca am uitat sa fiu recunoscator pentru ceea ce am si am cazut prada ego-ului care imi spune ca mi se cuvine.

   Retine! Ca sa poti schimba ceva la tine si in viata ta, mai intai accepta acel ceva deja existent si pe care vrei sa-l schimbi! Acceptarea nu inseamna nici pe departe a fi de acord cu tot ceea ce se intampla in jurul tau. Inseamna sa accepti opinii, situatii, comportamente cu care nu esti de acord, chiar si atunci cand nu le aprobi. Intr-un nivel profund de acceptare, judecatile de sine si fata de cei din jur dispar. Este absolut necesar sa acceptam oamenii din viata noastra asa cum sunt, sa intelegem ca fiecare om are propriul lui sistem de valori, convingeri si programe, chiar si atunci cand comportamentul lui este mult diferit de al nostru. Fiecare om are dreptul de a alege ce si cum sa spuna sau sa faca.

   Acceptand, chiar si cand nu esti de acord, vei putea sa-ti spui si tu parerea si sa te comporti asa cum crezi si iti doresti in legatura cu anumit aspect, fara sa incalci liberul arbitru al nimanui. Etichete de genul “bun” sau “rau” dispar din mintea ta si astfel vinovatia fata de tine sau ceilalti dispare. Ii poti ajuta pe ceilalti fara experienta sentimentului de sacrificiu.

   Ca sa traiesti liber,

   • accepta mai intai si apoi schimba daca ceva nu-ti place;
   • accepta-i pe cei din jur si apoi asuma-ti responsabilitatea daca mai ramai langa ei sau alegi sa pleci;
   • accepta situatiile din viata ta si intreaba-te: “ce am eu de invatat de aici?”.

   Acceptarea te ajuta sa nu mai generezi emotii negative in corp. Orice forma de neacceptare creaza emotii negative, iar corpul consuma energia pozitiva pentru aparare. Nici nu-ti dai seama cand te trezesti vlaguit si fara pofta de viata. Odata cu acceptarea dispar sentimentele negative care, daca reapar, sunt usor de gestionat.

   vinovatie

   Am observat acest comportamanet la cei cu care lucrez si care au probleme la locul de munca. Pur si simplu nu accepta ca sunt acolo, ce se intampla in acel loc si, usor-usor, ajung sa simta o stare de disconfort numai cand se gandesc ca vine ziua de luni si incep o noua saptamana de munca. Solutia? Accepta ca esti acolo cu un scop. Sigur ai ceva de invatat. Dupa un timp, manifestand acest tip de gandire, vei vedea si oportunitati mai bune si vei putea alege.

   Retine! Intotdeauna exista o solutie mai buna decat isi poate imagina mintea ta rationala, insa ea va aparea in viata ta atunci cand vei accepta situatia in care esti acum.

   La final am sa-ti impartasesc o solutie simpla pentru a te ajuta sa dizolvi energia negativa a neacceptarii: BINECUVANTAREA. Energia binecuvantarii este de o vibratie inalta. Foloseste-o ca pe o protectie! Repeta in gand sau cu voce tare ori de cate ori simti frica, nedreptate sau manie:

   • Binecuvantez toate situatiile din viata mea.
   • Binecuvantez toate gandurile si sentimentele mele care mi-au creat situatii mai putin placute in viata.
   • Binecuvantez toti oamenii din viata mea si ii vad asa cum Dumnezeu ii vede.

   In nivelul ACCEPTARII eliberam regretele care ne tin legati de trecut si teama de viitor. Ne simtim in siguranta cand acceptam adevarata noastra natura si cand acceptam legile universului asa cum se manifesta ele in lumea noastra materiala.

   Si nu uita: fiecare persoana, fiecare circumstanta din viata ta si fiecare sentiment pe care il traiesti apare cu un scop si reprezinta un dar divin pentru a te ajuta pe tine sa evoluezi. Esti aici, pe pamant, pentru evolutie.

   Cu recunostinta iti multumesc, Lavinia.

   P.S. Tu cum ai invatat lectia acceptarii? Lasa-mi te rog un comentariu pe site si te invit sa distribui acest articol cat mai multor persoane. Sigur cineva parcurge lectia acceptarii, atat de importanta pentru evolutie. Alege sa traiesti liber si fericit, in bucurie si armonie!