Am invatat sa iert…din inima…

Abonare Newsletter

Ti-a placut acest articol? Daca da, alatura-te abonatilor care primesc saptamanal informatii si experiente de viata care te vor ajuta si pe tine.

Aboneaza-te la Newsletter

Downloadeaza acum ghidul

Manifestarea dorintelor  

GRATUIT

Invitatia a fost facuta, acum alegerea iti apartine! Oricand esti bine venit!

ALEGE O CLASA SAU O SEDINTA INDIVIDUALA

“Iertarea  este capabila sa genereze una dintre cele mai profunde transformari pe care ne-o putem imagina in viata noastra, dar si in vietile celor din jur.”- Neale Donald Walsch

 Iertarea a fost prima mea lectie in procesul de transformare.

 Aveam sa aflu mult mai tarziu ca doar asa, cu ea, se incepe vindecarea sufletului. Am realizat ca am multe de invatat. Am realizat ca doar credeam ca iert… dar nu iertam…

Prima usa care trebuie larg deschisa spre linistea interoara si taramul fericirii este IERTAREA DIN INIMA.

In gand poate iti spui: “eu iert!”

Asa i-am spus si eu Marcelei:

Eu iert pe toata lumea… si totusi nu-mi gasesc linistea.

– Si nici n-ai s-o gasesti asa, mi-a spus. Cand ai sa ierti din inima simtind cum iubirea iti umple sufletul, cand ai sa te ierti pe tine indiferent de ce alegeri ai facut  sau decizii ai luat pana acum, atunci ai sa gasesti ceea ce cauti.Citeste aricolul meu despre iertare  http://www.armonieinsuflet.ro/iubirea-si-iertarea/ si ai sa intelegi mai multe.

Am citit articolul de cateva ori. Cat de gresit ma comportasem, cat de gresit am inteles iertarea. Pentru ca, ori de cate ori iertam pe cineva, se trezeau in mine alte sentimente si nicidecum cel de iubire. Ma simteam sacrificata, nedreptatita, injosita si slaba. Si fiecarui sentiment de acest gen i se alatura si un gand corespunzator: nu am curaj sa-mi sustin punctul de vedere, las intotdeauna de la mine, nu am personalitate, trebuie sa cedez eu tot timpul si ei ma calca in picioare… Si daca am procedat asa cu cei din jur, cu mine insami am fost cruda… de fapt am realizat ca nici nu aveam notiunea de “iertare de sine”.

Iertarea care trezea in mine astfel de sentimente si ganduri nu era iertare. Era inca o usa ferecata bine, inca o treapta coborata in adancul neputintei, inca un lant pus in jurul sufletului meu.

Iertarea adevarata nu trezeste resentimente, ea vindeca, elibereaza, aduce in corp senzatia frumoasa de usurare. Si deschide a doua usa spre taramul fericirii: usa iubirii neconditionate si fara reguli.

– Insa cum? Nu pot… nu am cum sa simt asta… nu ma pot ierta pentru ca am gresit de prea multe ori, nu am cum sa-i iert pe cei care mi-au distrus copilaria… nu pot sa-i iert pe cei care m-au facut sa sufar…

– Poti! Se poate! a fost raspunsul ei.

In momentul in care am inteles faptul ca, in functie de lectia cu care am venit in aceasta lume si pe care eu, sufletul meu a ales sa o traiasca in viata de acum, eu  mi-am ales parintii, rudele, sotul, prietenii, colegii de serviciu, oamenii din jurul meu, situatiile prin care am trecut cu un scop: sa ajung la desavarsire, abia atunci am putut sa ma iert si sa iert.

Numai atunci am putut cu adevarat sa ma iert pe mine, simtind iubire.

Numai atunci am putut sa iert oamenii din viata mea, simtind iubire, pentru ca eu i-am ales ca sa m-ajute sa-mi gasesc drumul.

Numai atunci am putut sa-i iert pe cei din familie, simtind iubire, pentru ca tot eu am fost cea care i-a ales, ca sa-mi invat lectiile si la randul meu sa-i ajut si pe ei sa invete lectia lor.

Abia atunci am simtit senzatia minunata de usurare, de liniste, dupa care tanjeam atat de mult. Am realizat ca, de fapt, fiecare om a fost si este o veriga de aur in lantul binelui meu.

Am aplicat zilinic metoda Marcelei pentru iertare, mi-am facut liste cu toti oamenii fata de care simteam “un disconfort”. Rezultatele au aparut repede. Constientizarea alegerilor facute de mine cu un scop inalt, destinul meu si afirmatiile respective m-au ajutat enorm. Simteam ca plutesc, eram usoara ca un fulg. Am inceput sa zambesc ori de cate ori le aplicam. Ma vindecasem si iertam din inima.

Daca nu ai citit articolul (iti recomand sa-l citesti), am sa-ti descriu pe scurt pasii:

  • Constientizeaza si fii convins ca nimic nu este intamplator, oamenii si situatiile apar in viata ta ca sa-ti arate ce mai ai de invatat pentru a ajunge la desavarsire.
  • Alcatuieste o lista cu numele tuturor oamenilor din viata ta fata de care simti “o stare de disconfort”, fie ca ii consideri vinovati, fie ca tu te consideri vinovat fata de ei.
  • Citeste cu voce tare afirmatiile de mai jos:

Numele persoanei:

“Te iert acum in totalitate si te absolv de orice vina. Fii liber/a si traieste asa cum iti doresti si cum este spre binele tau cel mai inalt.”

Si pentru tine:

“Ma eliberez acum de orice vina. Sunt liber/a si traiesc in pace si liniste sufleteasca asa cum e spre binele meu cel mai inalt.”

Si mai faceam ceva: de cate ori imi venea in minte o persoana, imi imaginam cum o invalui cu mii de inimi rosii si o vedeam cu ochii mintii, zambind si bucurandu-se.

Procedam la fel si cu locurile unde suferisem: le umpleam in gand cu inimi rosii, iar cei care se aflau acolo se bucurau si se jucau cu ele fericiti.

“Starea de disconfort” pe care o simtim este cel mai bun indiciu ca ceva nu este bine. Ea este indicatorul care ne avertizeaza ca lucrurile nu se intampla natural si firesc.

Multumesc, Lavinia.

P.S. Poate nu realizezi ca sufletul tau are nevoie de vindecare. Cine stie… poate chiar nu are. Si daca are, astept sa-mi scrii, sa-mi spui parerea ta, durerea ta si, de ce nu, si bucuria ta.Daca ti-a placut articolul si il consideri de ajutor, distribuie-l te rog si prietenilor tai! Ma gasesti si pe Facebook aici.